Events eller tillställningar som de kallas för på svenska är skeenden då något festligt eller inte så vardagligt sker. Det finns olika typer av events och nedan står några av de vanligaste och även viktigaste för många.

Bröllop

Bröllop är en av de större händelserna för ett par som gifter sig. Det är då man tillkännager sin partner evig trohet och säger andra vackra ord. I Sverige är barngiftermål olagligt, det vill säga makarna ska båda ha fyllt 18 år dagen för giftermålet. Giftermålet föregås enligt traditionen av ett frieri som mannen ska göra till kvinnan. Idag är det fortfarande mest vanligt att mannen friar även om kvinnor gör det i allt större utsträckning.

Ett bröllop kan gå till på olika sätt. Normalt sett samlas åskådarna utomhus då utomhusbröllop är vanliga sommartid eller i kyrkan/rummet där vigseln ska ske. Efter ett tag kommer prästen eller vigselförrättaren vid ett borgerligt bröllop in. Sedan anländer brudparet och ställer sig framför vigselförrättaren. Det hålls ett litet tal som även det kan variera från vigsel till vigsel. Sedan utbyts ringar och en kyss tar vid.

Därefter börjar en fest som ofta inbegriper en middag, ofta trerätters, och en bröllopstårta. Därefter börjar ofta dansen. Påhittiga människor kan också göra inspelade vigslar något som är bra i dessa majtider 2020 då viruset COVID-19 orsakat en pandemi.

Spelevenemang

GameCon och Dreamhack är två stora evenemang som har med spel att göra. GameCon anordnas på flera ställen i världen medan Dreamhack går av stapeln i Jönköping varje år. Här samlas barn och ungdomar för att spela spel, oftast på nätterna och ibland flera dygn i sträck. För dessa ändamål används ofta gamla industrilokaler som har bra ventilation och möjlighet att ta emot tusentals gäster på en och samma gång.

Sportevenemang

En hel del sportevenemang kan ske inomhus. Det finns också sportmässor där gäster kan få bekanta sig med nya sporter eller träffa kända sportprofiler som kommer och talar om sina karriärer. Oftast får barn också autografer om de vill ha sådana. Att gå på sportevenemang kan kosta olika mycket, ibland kan inträdet också vara gratis. Lycka till och ha så roligt!