Det finns en hel del olika konferensanläggningar. De flesta konferensanläggningar har boenden i direkt anslutning. Många hotell har konferensrum som är bokningsbara. I dessa rum kan man hålla sammanträden ostört och oberoende av andra hotellgäster.

Hotell

Hotell är inrättningar med ett stort antal rum. Skillnaden mellan hotell och motell är inte glasklar, men motell brukar vara av något lägre standard samt finns ofta utmed motorvägarna. I städerna är det oftast hotell som gäller och dessa ligger ofta vid vägar. Många hotell har egna restauranger där man kan äta restaurangmat. Ibland kan bokningar behöva göras för att man ska få sig ett bord att sitta vid. Det är nämligen populärt att äta middag och hotellgäster vill gärna ha det smidigt och enkelt genom att äta maten där de också bor för tillfället.

Vilket hotell som passar er grupp beror på vilken budget ni har. Det är långt ifrån alla som har råd att bo på Sheraton medan betydligt fler har råd med Scandic (inget ont om Scandic men Sheraton har bättre standard).

Slott och herrgårdar

Vill man ha det lite lyxigare och kanske uppleva hur det kändes att bo som kung på medeltiden är slott och herrgårdar att förorda, framför allt under sommarhalvåret. Medan du ligger och vilar på rummet kan du använda iGame i din mobil och förhoppningsvis vinna pengar att använda till minibaren.

Många slott är öppna för bokning precis som hotell. Däremot är inte alla slott öppna för allmänheten, exempelvis har ingen ur allmänheten rätt att sova på Drottningholms slott där drottning Silvia och Kung Carl Gustaf XVI bor.

Herrgårdar är snäppet under slott. Det finns dock herrgårdar som är mycket påkostade och som har anor från adelstiden. Det var dyrt att äga herrgård förr och det var i princip bara adeln som hade råd. Herrgårdar fungerar också som hotell.

Festlokaler

Festlokaler kan användas både för bröllop och konferenser. Dessa brukar finnas lite varstans i Sverige, både inne i städer och utanför. Hyran kan se annorlunda ut beroende på vilket evenemang som ska äga rum därinne och hur länge det ska pågå.

Hur väljer jag rätt boende för just mig?

Den avgörande faktorn är priset. Vet man vilken budget man har att förhålla sig till kan man jämföra olika alternativ. Det är inte alltid det dyraste boendet som är det bästa utan det gäller att läsa in sig på de olika boendena. De flesta brukar uppskatta hotellvistelser så det är nästan alltid ett säkert kort.