Människan är en social varelse som gärna vill umgås så ofta det bara går. Just konferenser brukar tyngas av ibland stort allvar och att folk lyssnar. Då kan afterwork-aktiviteter passa bra för att ladda om inför nästa konferensdag. Det finns en hel del aktiviteter som är värda att nämna och som går att utföra när konferensdagen är slut.

Fiska

Plocka fram fiskespöt eller håven och bege er till närmsta sjö! Här ska fiskas. Att fiska är mycket rofyllt och leder till att stress och dåliga erfarenheter under dagen glöms bort. Om ni är tävlingsinriktade kan ni konkurrera om vem som får den största gäddan eller den som får bottennapp flest gånger. Det är kul att fiska och relativt lätt att lära sig hur man gör.

Afterwork

Afterwork eller AW som det förkortas för är engelska för ”efter arbetet”. AW handlar ofta om att man går till en pub eller krog och tar några öl och kanske tilltugg. Det kan dock inbegripa i stort sett allt som kollegor gör efter arbetet (undantaget åker kollektivtrafik). Bor man på ett hotell brukar det ofta finnas en hotellbar där man kan beställa in det man önskar. Alkoholfria alternativ brukar finnas, om det inte står på menyn kan du fråga den som serverar drycker.

Brännboll

Den traditionella försvenskningen av baseboll är en sport som passar såväl barn som vuxna. Den är lätt att göra bara man har en tillräckligt stor gräsmatta och inte kan råka panga några fönsterrutor vid snedträff. Om ni vill spela något lugnare spel så är kubb en utmärkt sport.

Bada och basta

Att bada och basta är mycket rogivande och även bra för hälsan. Simning är skonsam träning för våra leder och muskler samtidigt som vi får konditionsträning. Att basta är bra då vi svettas ut toxiner och annat som är dåligt för våra kroppar. Kort sagt är det perfekt att kombinera de bägge aktiviteterna och det är något som många även gör. I vilken ordning man gör det spelar mindre roll men det bör vara vanligare att basta efter badet. När man kommer upp ur badet (utomhus) blir man genast kall då lufttemperaturen är lägre än den i vattnet under sommarkvällarna. Då börjar kroppen huttra och därför är det skönt att springa in i bastun och värma upp sig.

Det finns som ni ser en hel del aktiviteter man kan göra inpå en konferens. Det viktigaste är att man har kul och tycker att aktiviteten ger något.